Miért fontos az olajcsere?

Az autó időszakos karbantartása nagyon fontos az autó és a tulajdonos életében is. A motorolaj a motor kenéséért, hűtéséért felelős. Amennyiben elmulasztjuk az olajcserét, akkor az olaj fokozatosan veszít viszkozitásából, ami a motor károsodásához vezethet, így az elmaradt karbantartások miatt később jelentősebb költségeink keletkezhetnek.

Milyen gyakran ajánlott az olajat cserélni?

Az olajcsere esedékességének időszakát kétféleképpen szokták megadni, megtett kilométer vagy az idő függvényében. Általában a személyautóknál ez 10.000 km és/vagy 1 év elteltével ajánlott.  A gyártók ajánlásai ideális használati körülményekre vonatkoznak, ami azért fontos, mert figyelembe kell venni a fokozott igénybevételt. Ilyen lehet a városi közlekedés, sok hidegindítás, gyakori megállások, dugóban araszolás… Ezen kívül az autó kora is számít, mert egy idősebb autónál már az olajtérbe juthat valamennyi víz, üzemanyag, por amitől az olaj szennyeződik és kárt tehet a motorban. Ezért a legbiztosabb, ha betartjuk a fent javasolt csereperiódusok egyikét és addig is érdemes időnként ellenőrizni az olajszintet.

Az olajcseréről olajcsere matricát rakunk a motortérbe, illetve a munkalapon is feltüntetjük a kilométert, így ellenőrizni lehet a következő olajcsere esedékességét. Amennyiben igényli olajcsere emlékeztetőt is küldünk e-mailben.

Milyen olaj szükséges az autóba?

Sokszor felmerül ez a kérdés ügyfelektől. Rengeteg féle motorolaj található a piacon és nem véletlen. A jármű motorja a gyártó által meghatározott minőségű olajat igényli!  A megfelelő olajfokozatot a gyártó határozza meg a motor mérete, típusa, általános működési körülményei és a működési hőmérséklet-tartomány alapján. A gyártó által előírt olaj használatától nem szabad eltérni, mivel evvel kerülhető el az alkatrészek (pl.: turbó, részecskeszűrő) idő előtti elhasználódása.

 

Összegzésképpen a motor hosszú élettartamának a titka a rendszeres olajcsere periódus szigorú betartása és a megfelelő előírású és minőségű motorolaj használata!

Mi olajcsere alkalmával át is vizsgáljuk az autót, hogy egy teljes képet kapjon autója állapotáról. A 27 pontos átvizsgálás során az autó főbb rendszereit ellenőrizzük megbontás nélkül.  Feltárjuk az esetleges hibákat, melyről állapotfelmérő lapot és hibalistát készítünk, illetve igény esetén árajánlatot is adunk. 

 

Akciónk keretében, most minden olajcsere szerviz alkalmával megajándékozzuk egy illatosított téli szélvédőmosóval vagy egy 15 perces ózonos klímafertőtlenítéssel.

Kérj online előzetes árajánlatot itt

 

A promóció időtartama: 2021.12.10. – 2022.01.31!
Az akció tájékoztató jellegű. Más akcióval/kedvezménnyel nem összevonható. Készpénzre be nem váltható.